Administratiekantoor uit Amsterdam zoekt personeel

Maar is dit de branche waar u wilt werken?

De laatste jaren is gebleken dat er veel goed mis is in de financiële sector. Voor miljarden euro’s of dollars wordt er wereldwijd geld verduisterd en duizenden mensen wassen hun geld op een bepaalde manier wit. Als bedrijfsadministrateur kan het zomaar zijn dat u te maken krijgt met deze zaken. Wat doet u in zo’n geval? Het is een vraag die een ervaren man of vrouw in deze branche kan beantwoorden, maar hoe reageert de jonge, net afgestudeerde werknemer? Boekhouden-Boekhouding.nl gaat vandaag dieper in op die situatie.

 De aanleiding

Reden voor deze blog is een administratiekantoor uit Amsterdam. Dit administratiekantoor uit Amsterdam is sinds een paar weken op zoek naar nieuw personeel. Op zich opvallend, want dit administratiekantoor uit Amsterdam, dat ik bewust niet bij naam noemt (om daar meer over te weten raad ik u aan om mij even een privéberichtje te sturen), staat goed te boek. Ik heb dan ook even na moeten denken wat de reden is achter het grote aantal vacatures.

 Eén beweegreden

En ik kan eigenlijk maar één reden noemen waarom dit administratiekantoor uit Amsterdam zo nodig op zoek moet naar nieuw personeel: het werk spreekt steeds minder aan. Of dat verband houdt met de zaken die ik in de intro van dit artikel ter sprake bracht, weet ik natuurlijk niet. Maar het feit ligt op tafel. En de reden dat ik denk dat er misschien een verband is, is het feit dat ik onlangs twee mensen sprak die lange tijd in deze sector werkzaam waren. Tegenwoordig zijn zij, beiden na een carrièreswitch, werkzaam in een compleet ander vak. Is het werken bij een administratiekantoor wel aan te raden? Ik denk dus van niet.