De taken van de financieel adviseur

Als ondernemer heeft u regelmatig contact met uw accountant of financieel adviseur. En dat is logisch, aangezien u jaarlijks een paar keer aangifte moet doen voor de btw en u graag de loonadministratie op orde wilt houden. Maar naast deze taken kunt u bij deze adviseur terecht voor nog veel meer belangrijke zaken met betrekking tot uw onderneming. Dat is zeker handig wanneer u graag belangrijke stappen wilt zetten, maar niet zo goed weet hoe.

Bedrijfsovername

U kan als ondernemer na verloop van tijd besluiten om uw onderneming over te laten nemen. Maar een bedrijf van een ander overnemen behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Bij een overname is het in ieder geval verstandig om een financieel adviseur in te schakelen. Deze kan samen met u, in het geval van verkoop, de benodigde documenten opstellen, samen met u op zoek naar een geschikte koper en u begeleiden bij de onderhandeling. De specialist blijft ook contact houden met de betrokken partijen om zo de vaart in de onderhandelingen te houden en er een goed overwogen beslissing gemaakt kan worden.

entrepreneur-1340649_640

Persoonlijke begeleiding

Wat voor onderneming u ook heeft, bij een financieel adviseur staat persoonlijke begeleiding voorop. Daarom gaat de specialist ook altijd eerst uitgebreid met u in gesprek. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u hulp en ondersteuning wilt bij de loonadministratie en verdere zaken, maar dat u ondertussen ook een stapje verder wilt gaan met uw onderneming. De financieel adviseur brengt samen met u de toekomstplannen in kaart, kijkt of dit mogelijk is en voert de nodige wettelijke controles uit. In het kader van deze plannen kan de adviseur u ook wijzen op belangrijke investeringen die u zou kunnen doen, zodat u een stap dichter bij uw uiteindelijke doel komt.

audit-3167425_640

Advies in alle disciplines

Of u nou een grote stap wil zetten met het oog op de ontwikkeling van uw bedrijf of alleen eerst de focus wilt leggen op de zaken op orde zetten, Alan accountants kan assisteren met een breed scala aan diensten. De specialisten beheersen alle disciplines, zodat zij u kunnen helpen op zowel administratief, als bedrijfseconomisch en fiscaal-juridisch gebied.  Bent u starter, particulier, agrarisch ondernemer of MKB-er? Neem dan gerust contact op voor de mogelijkheden.